Всичко необходимо за строителните отпадъци

София е град, който в последните години силно се разви от към инфраструктура и е на доста високо равнище по строителна дейност. Това определено е знак за силен ръст в икономиката, индустриален прогрес, който от своя страна обаче генерира огромно количество строителни отпадъци.

Кои отпадъци са строителни?

Строителните отпадъци се генерират в следствие на строителната дейност. Те могат да бъдат пръст, образувала се в следствие на изкопна работа, материали от реконструкция, стари керемиди,, прозорци, мебели, изпочупен фаянс и теракота, складирани в мазета и тавани остарели покъщнини.

624x468 crop and resize to fit 478b24840a

По какъв начин се разпределят и третират строителните отпадъци?

Много от строителните отпадъци има възможност да се използват многократно, като бъдат рециклирани и преработени на съответни места, депа за депониране на отпадъчните материали. С оглед намаляване на количеството отпадъчни продукти и опазване на околната среда, правителството има висок приоритет и изготвя стратегически план за намаляването им. Стратегията включва сортиране, рециклиране, изхвърляне и обезвреждане. Обезвреждането става посредством схема, която използва специализирани съоръжения за депонирането им.

Какво е необходимо да знаем, когато започваме ремонт?

Започвайки ремонтна дейност се изправяме пред казуса със строителните отпадъци, които генерираме от при изпълнението и. Освен, че са обемни, те са тежки и изхвърлянето им не може да се осъществи в обикновените контейнери за сметоизвозване, тъй като това е забранено и наказуемо чрез санкция от 300 лв. до 1000 лв., за физическо лице.

Необходимо е да извозим отпадъците до съответно сметище, което изисква превоз, време и ангажираност.

Съществуват специализирани фирми, като https://www.bokluk.bg/, които улесняват процеса посредством правилното им извозване и изхвърляне на отпадъците. Осигуряват до вас специален контейнер, в който да ги изхвърлите и по този начин подпомагат не лекия ремонтен процес.

По статията работи: Диана Трайкова

Работят ли фирми за извозване на отпадъци в София, според Закон за управление на отпадъците?

Работят ли фирмите за извозване на отпадъци в София, според Закона за управление на отпадъците? Как можем бързо и лесно да проверим дали фирмите за извозване на отпадъци в София работят според Закона за управление на отпадъците? Преди да се съгласите на каквито и да...

повече информация

Какво е нужно да знаем за извозване на строителни отпадъци с контейнери в София?

Какво е нужно да знаем за извозване на строителни отпадъци с контейнери в София?След всеки ремонт у дома, независимо от това дали ще разрушаваме постройка, ще къртим настилка и т.н., накрая винаги остава голямо количество строителни отпадъци. Изхвърлянето му е...

повече информация

Контейнери за боклук в София са перфектното средство за извозване на строителни отпадъци

Контейнери за боклук в София са перфектното средство за извозване на строителни отпадъциНезависимо от сложността на вашия ремонт, каквито и къртачни дейности да предприемете в дома си, със сигурност резултатът ще бъде сериозно количество строителни отпадъци, от които...

повече информация

София

ул. Люботрън 13

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА

087 66 11 222