Как да постъпя със строителните отпадъци след чистене и ремонтна дейност?

Когато предприемаме ремонт или реновиране на домовете си, има редица неща, които следва да бъдат планирани за да може процеса да протече гладко и безпроблемно. Едни от най-важните неща, които следва да бъдат обмислени са: – какво ще ремонтираме, как и кога ще протече ремонта, с какви строителни материали ще работим, как ще процедираме, посредством майстори или сами, какъв е бюджета ни и т.н. Като цяло един ремонт изисква прецизна мисъл, за да може резултата да бъде задоволителен. Всички знаем, че колкото и да планираме, винаги има елемент на изненада и в тези случай трябва да действаме гъвкаво и да търсим алтернативни варианти.

В голям процент от ремонтите и почистванията хората омаловажават или занемаряват проблема с генерираните строителни отпадъци.

Съгласно законодателството всички отпадъчни продукти, регламентирани, като строителни отпадъци е необходимо да бъдат извозвани със специализирани контейнери и депонирани до съответните, определени за целта сметища, а санкциите за нарушителите за физически лица започват от 300 лв. и стигат до 1000лв., а за фирмите са между 3000 и 10000 лв.

viber imagenew

Много често гражданите предприемат мерки за самоуправство и изхвърлят отпадъците до контейнерите за битови нужди или върху зелените площи. Поради тази причина мерките на контролиращите органи са изключително затегнати и има непрекъснати проверки и съответно сериозни санкции.

Решението на този проблем е да бъдат използвани контейнери за извозване и изхвърляне на строителни отпадъци, които се разполагат до фактическия ремонт и след като се освободите от непотребните строителни материали биват извозени и изхвърлени до специализираните пунктове. Да наемем подобен контейнер е лесно и не изисква много средства. Има много фирми, като https://www.bokluk.bg/ , които се грижат за вас през ремонтния процес и цената им е изключително приемлива, а услугата,, която ви предоставят е улесняваща. Можете да използвате въпросните контейнери за няколко дни или седмци, в зависимост от вашите нужди.

Необходимо е само да се обадите и да заявите контейнер до вашия адрес, след което той ще ви бъде доставен и в последствие извозен и изхвърлен. Обикновено в цената на услугата е включена и такса за смет.

Съществуват различни по големина и обем контейнери: от 4, 6 или 7 кубика. В случай, че не сте наясно какъв контейнер ви е необходим, можете да бъдете консултирани от експертите по телефон. В днешно време имаме възможността да си улесним живота и да използваме енергията си в сферите, които ни допадат, а наличието на фирми занимаващи се с подобна дейност ни улесняват изключително много.

По статията работи: Диана Трайкова

Работят ли фирми за извозване на отпадъци в София, според Закон за управление на отпадъците?

Работят ли фирмите за извозване на отпадъци в София, според Закона за управление на отпадъците? Как можем бързо и лесно да проверим дали фирмите за извозване на отпадъци в София работят според Закона за управление на отпадъците? Преди да се съгласите на каквито и да...

повече информация

Какво е нужно да знаем за извозване на строителни отпадъци с контейнери в София?

Какво е нужно да знаем за извозване на строителни отпадъци с контейнери в София?След всеки ремонт у дома, независимо от това дали ще разрушаваме постройка, ще къртим настилка и т.н., накрая винаги остава голямо количество строителни отпадъци. Изхвърлянето му е...

повече информация

Контейнери за боклук в София са перфектното средство за извозване на строителни отпадъци

Контейнери за боклук в София са перфектното средство за извозване на строителни отпадъциНезависимо от сложността на вашия ремонт, каквито и къртачни дейности да предприемете в дома си, със сигурност резултатът ще бъде сериозно количество строителни отпадъци, от които...

повече информация

София

ул. Люботрън 13

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА

087 66 11 222